2 Mart 2014 Pazar

Umutsuz İş Arayışınız Devam Ediyor mu?






İş arıyorsanız telefonunuz sürekli yanınızda bulunsun. Kurumlar bazen telefonla mülakat yapabiliyorlar. Böyle bir durumda hemen sessiz bir ortama geçip, danışmanın sorularına kendinden emin bir sesle yanıt vermelisiniz.

Başvurduğunuz kurumları ve hangi pozisyona başvurduğunuzu ajandanıza not edin.  Hangi kurumdu? Hangi ilanınıza başvurmuşum hatırlayamıyorum? Ne zaman başvurmuşum? gibi sorularla eksi puan almayın. Böyle sorular dikkatsiz olduğunuz, önünüze gelen her ilana başvurduğunuz izlenimini yaratabilir.

Mesleğinizle ilgili güncel yayınları takip edin, seminerlere katılın.

İlk işe başladığınız yer çok önemli. Seçici olmaya özen gösterin.

İş arayışınız uzun süredir devam ediyorsa, hem iş hayatını tanımak hem de deneyim kazanmak için staj yapabilirsiniz. 

Evinize kapanmak yerine kişisel kariyer gelişiminiz için neler yapabilirsiniz ona bakın. Sizi diğer adaylardan farklı kılabilecek sertifika programlarına, dil kurslarına katılın.

Mesleki gelişiminizi sağlayın. Örneğin, Makine Mühendisliği okuduysanız, İş sağlığı ve İş Güvenliği sertifika programlarına katılabilirsiniz.

En çok yapılan yanlışlardan biri de sadece özgeçmişe eklemek için yüksek lisans yapmak. Yüksek lisans yapmak sandığınız kadar kolay bir şey değil. Kendinize bir şey katacağını düşünmeyerek sadece 
özgeçmişinize yazmak için yapacaksanız yapmayın. Bırakırsınız..

Başvurularınızın sonuçsuz kalması özgüveninizin azalmasına neden olur. Özgüven eksikliğiniz de mülakata yansıyabilir. Bu yüzden kendi kendinizi motive edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder