8 Mart 2014 Cumartesi

MÜLAKAT CV’YLE BAŞLAR



Başvurduğunuz kurumlardan geri dönüş alamıyorsanız, özgeçmişinizi mutlaka gözden geçirin.

İletişim bilgilerinizin (telefon numarası, mail adresi vb) güncel olmasına dikkat edin.

Çok sık iş değiştirdiyseniz özgeçmişinizi mutlaka yeniden düzenleyin. Kısa süre çalıştığınız işleri özgeçmişinizden çıkarın. Bunları iş görüşmesinde danışmana anlatabilirsiniz. Önemli olan ilk görüşmeye davet edilmek. Gerisi size kalmış J

Özgeçmişinizi kendiniz hazırlayın. Özgeçmişinizde yazan her bir detayı bilin.

Farklı cv örneklerini inceleyip, kendinize uyarlayabilirsiniz.

Standart bir özgeçmiş oluşturmak yerine, başvurduğunuz pozisyonun özelliklerine göre her bir iş için ayrı özgeçmiş hazırlayın.

Özgeçmişinizde yalan bir beyanda bulunmayın. Daha önce çalışmadığınız bir yerde çalışmış gibi göstermeyin. Referans kontrolünde her şey açığa çıkabilir. Aynı zamanda iş görüşmesinde yanlış bir beyanda bulunmak, işten atılma sebebidir.

Özgeçmişinizdeki resminize dikkat edin.  Unutmayın ki ilk izleniminiz resminiz olacak. Hiç unutmuyorum resim kısmına eşiyle birlikte çekilmiş bir düğün fotoğrafını ekleyen bir başvuru almıştım J  Kadın adaylar için; hafif bir gülümsemeyle, çok makyajlı olmayan, saçların çok yapılı olmadığı gömlek giyilmiş şık bir resim idealdir. Erkek adaylar ise kravatlı bir resim olmasına dikkat edebilirler.


Ön Yazı:
Öyle bir ön yazınız olmalı ki; işe alım danışmanı özgeçmişinizin farkına varsın.
Her başvurduğunuz kuruma özel ön yazı yazmaya gayret edin.
Copy- face bir ön yazıyı asla kullanmayın. Bu her gün yüzlerce başvuru inceleyen işe alım danışmanlarının gözünden asla kaçmaz.
Ön yazınızın kısa, net ve dikkat çekici olmasına gayret edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder